سه شنبه هفدهم اردیبهشت ۱۳۹۲ - 12:27 - محمود بخشی -

برگ و میوه بلوط
۱. از میوهٔ خوراکی بلوط برای تقویت بدن، درمان ضعف عمومی، کم خونی و بویژه درمان اسهال استفاده میشود.
۲. ازدم کردهٔ برگ بلوط (به نسبت ۱۰ گرم در لیتر) دو تا سه استکان درروزازعصارهٔ برگ یا پوست بلوط به مقدار ۲ تا ۵ گرم در روز برای درمان خونریزیهای معده، روده، رحمو غیره، درمان ترشحات زنانگی، درمان اسهال و مخصوصاً درمان سرطانها ازنوع کارسینوسارکما تجویز میشود.[۱] همچنین به شکل تنقیه یا شیاف به مقدار ۵/۰ تا یک گرم مجاز است.
۳. برای درمان آماس زخم داررودهٔ بزرگ:
-
خوردن محلول ۲/۰ یا ۵/۰ درصد اسید تانیک در آب.
-
به شکل تنقیه یا شیاف ۵/۰ تا یک گرم.
-
بصورت استعمال خارجی به شکل محلول ۲ درصد آن در آب و یا به صورت پودر و یا پماد ۲/۰ تا ۲۰ درصد . ضد بیماریهای میکروبی و ویروسی و قارچی بوده برای درمان زخمهای سرطانی، زخمهای چرکین وترشح دار، زرد زخم، اگزما، زخمهای واریسی، بواسیربرای درمان خونریزیها و حتی خونریزی بینی مفید است ولی جلوگیری از تکرار خونریزی نمیکنند.
با قطرتقریبی ۲٫۵ سانتیمتر و میوه بلوط در حاشیههای زاگرس جنوبی ایران به اندازه تقریبی یک فشنگ اسلحه ژ-۳ میباشد همچنین یکی از کاربردهای میوه بلوط استفاده به عنوان خوراک دام است.